Пловдив строи първи многоетажен паркинг и проектира нов пешеходен мост

17:45, 14 юни 18 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Пловдив започва строителството на първия многоетажен паркинг. Той ще е  на Пещерско шосе, преди разклона за квартал "Прослав", съобщи кметът Иван Тотев. 

Паркингът ще е на четири нива с капацитет за близо 200 автомобила и с прилежаща търговска зона, приходите от която ще помогнат за по- бърза възвращаемост на инвестициите. Финансирането в размер на 3 милиона лева ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет следващата седмица, предаде БНР.

Тогава ще се гласуват и 5 хиляди лева за изработване на техническо задание за още един многоетажен паркинг до хотел „Лайпциг“ и проектиране на втори пешеходен мост над река „Марица“, обяви още кметът. по тези проекти общината работи с съвместно с Камарата и Съюза на архитектите.

Днес Иван Тотев и кметът на район "Централен" Георги Стаменов откриха паркинг с 56  места места   на улица "Антон Тайнер" до СОУ "Паисий Хилендарски". 

От следващата седмица ще започнат процедурите за отдаване на местата,  каза Стаменов. Ако останат незаети места със скоби, те ще бъдат предоставени за свободно паркиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама