Пловдив отбелязва Международния ден на йога

18:30, 20 юни 18 25 765 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За четвърта поредна година Пловдив ще бъде домакин на официалного честване на Международния ден на йога в града под тепетата. Фондация Пловдивски Културен Институт, съвместно с Индологическа фондация Изток-Запад, Фондация “Изкуството да живееш“, Българска федерация по йога под патронажа на Посолството на Република Индия в България превръщат този ден в празник на духа, здравето и приятелството.

Честването ще започне на 21 юни (четвъртък) от 7:00 часа в Пловдивски културен институт с открита сутрешна практика - 108 Сурия намаскар (Поздрав към Слънцето) в Цар-Симеоновата градина - до Виенския павилион.

Празненствата продължават със специалното гостуване на индийската група „Гундеча Брадърс“. Те са водещи представители на най-древния вокален стил в индийската класическа музика – дхрупад и сред най-активните изпълнители на тази музика както в Индия, така и на международните сцени. Освен интензивните обучения и многобройните им участия във всички престижни фестивали в Индия, братя Гундеча концертират и провеждат семинари в Европа, САЩ, Канада, Австралия, Япония, Египет, Сингапур, Бангладеш, О.А.Е., Хонконг.

Концертът е на 21 юни от 19:30 часа в Дом на Културата „Борис Христов“.

Билети можете да намерите онлайн на: http://www.ticketsbg.com/ или на касите на Билетния центъ пред Община Пловдив, в Дома на културата и на Рецепция ПКИ.

На 24 юни (неделя) Пловдивски Културен Институт става отново дом за всички преподаватели, лектори и любители на йога, за да подари на пловдивчани и всички гости на града богата и разнообразна 10-часова програма от полезни лекции и интересни практики.

„Йога е древно знание и път към по-здрав и хармоничен живот, но и откровение, споделяне, облагородяване и преоткриване на себе си и всичко, с което се свързваме. Хората, докоснали се до тази истина, празнуват ежедневно на постелките, но е вълнуващо да бъдеш част от сливането на сърцата и мислите на милиони хора по света в подкрепа на мира и благоденствието на планетата.“, споделя Марияна Стракова – директор на ПКИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама