Известни музиканти се качват на сцената на Беглика фест 2018

09:10, 22 юни 18 / Култура 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетото юбилейно издание на Беглика фест стартира от днес до 27 август в района на язовир Голям Беглик в Родопите и ще протече под мотото "Десет стъпки по пътя". 

Тази година фестивалът ще е с един ден по-дълъг от досегашните издания и през шестте дни гостите му ще могат да се насладят на многобройни концерти и представления, както и да се включат в различни програми, работилници и дискусии. 

Музикалната програма на Беглика фест 2018 обединява както нови, така и добре познати авторски български проекти в областта на етно, джаз, пок, рок, ембиънт, world music… 

КАБА СЦЕНАТА е традиционната беглишка платформа за представяне на живи, експериментални и раздвижващи духа и телата изпълнения. На Каба сцената ще се качат изпълнители като Kottarashky, Белослава, “Мерудия”, Бояна Желязкова, Вяра Иванова, Таралежков, Vataff, джазмените от “Метаформоза”, групите Ambient folklor, Groovin Pipers, Echoo и др. 

За пръв път на Беглика фест хор от 20 вокалиста ще изпълнява средновековни песнопения. Както вече беше наложено през миналата година, музиката на голямата Каба сцена ще утихва около полунощ. Музикалните емоции ще продължават в по-интимна акустична атмосфера около беглишките огньове.

За втора поредна година на Беглика фест ще има и официална сцена за джемсешън. ИМПРО-ДЖЕМ СЦЕНАТА отваря пространство за артисти от различните изкуства – музика, танц, поезия, фотография... В програмата й се преплитат свободни сутрешни и следобедни джем сесии с музикални уъркшопи с джембета, диджириду, експериментален танц и отделни изпълнения на музиканти и танцьори.

Освен музикалните изпълнения, на Беглика ще бъдат представени и практически лекции свързани с музиката. Темите са за лечебната сила на музиката и за ефикасността на разпространение на звука с хорни - акустична техника, която позволява усилване без “напрягане” на звука. 

Другите дейности, които Беглика фест ще предложи тази година, също са в процес на подготовка, като организаторите отново предвиждат пространства за различни изкуства като цирк, театър, кино, читателски клуб. Ще има обособено място за демонстрации на традиционни занаяти, кътове за духовни и езотерични занимания, форум за дискусии по актуални социални и екологични теми, пространства за спортни занимания и развлечения около язовира, детска градина за най-малките и др.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама