Художникът Никола Вичев дари портрет на дядо Добри на Областна администрация-Пловдив

14:00, 20 юни 18 / Култура 25 866 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от доайените на пловдивската живописна школа - художникът Никола Вичев направи изключителен жест, като дари на Областна администрация-Пловдив забележителен портрет на дядо Добри.  

Дарението беше получено лично областния управител Здравко Димитров. Той изказа сърдечната си благодарност на художника и на неговата дъщеря Вера, благодарение на която събитието стана факт. 

Никола Вичев е изключителен портретист, който с огромно майсторство и детайлност изографисва образите на едни от най-бележитите личности в българската история - популярен с особения си привкус към портретите на исторически личности и герои. Творецът е роден през 1942 г. в град Пловдив, ученик и последовател на известния български художник и педагог Иван Поповски – Джовани. През 1978 г. е приет в Съюз на българските художници и става член на Международната асоциация за пластични изкуства към ЮНЕСКО.

Кратката церемония по връчване на дарението стана преди заключителния концерт на хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс – Пловдив, състоял се в Камерна зала на Областна администрация – Пловдив, на който присъстваха зам.-областният управител Димитър Керин и много гости.

Хористките от двата състава, Стажантски и Концертен, изпълниха произведения, включени в програмата за предстоящото им турне в рамките на Международния хоров фестивал за мир във Виена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама