Борисов ще открие първото издание на Пловдивския икономически форум

07:50, 21 юни 18 / Политика 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов открива първия Пловдивски икономически форум. Негови организатори са базираният в Атина Делфийския икономически форум и Центърът за либерални стратегии в София. Във фокуса на дискусиите са въпроси от политическата, стопанската и интелектуалната област, а също и предизвикателствата пред България, региона и Европа. 

Представители на изпълнителната власт от страната и Европа ще говорят за бъдещето на ЕС, геополитиката на региона и разширението на еврозоната. Сред темите са и енергийният съюз, банковият съюз и перспективите пред Западните Балкани, капиталообразуването и развитието в областта на преките чуждестранни инвестиции в България, а също и възможностите за подобрение в образователните резултати, демографията и др. 

Сред участниците в двудневната програма ще са вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на Българското европредседателството Лиляна Павлова, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на икономиката Емил Караниколов. Ще се включат също представители на частния сектор, както и над 50 чуждестранни експерти. 

Участие ще вземат изтъкнати личности от чужбина, като министърът на енергетиката на Сърбия Александър Антич, регионалният директор на Световната банка за страните от ЕС Аруп Банерджи, държавния секретар в Министерство на външните работи на Румъния Джордже Чамба, бившият държавен министър и министър на търговията и инвестициите на Обединеното кралство и член на Камарата на лордовете лорд Франсиз Мод, бившият министър на Гърция и комисар в Европейската комисия Ана Диамантопулу.

Форумът е под егидата на Американската търговска палата в България, Италианската търговска палата в България, Конфиндустрия Италия и Гръцкия бизнес съвет в България.

Делфийският икономически форум е непартийна организация с идеална цел, работеща в тясно сътрудничество с гражданското общество, публичните организации, бизнеси и граждани. Бизнес, политически, академични и други експерти са поканени да участват във форума в опит да се разгледат предизвикателствата, да се очертаят национален и международен дневен ред и да се предложат и подкрепят устойчиви и социално отговорни политики на растеж за Гърция, Европа и широкия Източно-средиземноморски регион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама