Борисов: БСП няма основание да твърди, че правителството е вредно за България

15:09, 21 юни 18 / Политика 25 806 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП няма основание да твърди, че настоящото правителство е вредно за България. Така премиерът Бойко Борисов коментира поискания вот на недоверие по време на откриването на икономически форум в Пловдив.

"Дойде ли БСП на власт, всички фондове спират. С кое сме вредни – че сме ви докарала повече пари, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа, единствени! Така че тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бунтовете в Харманли, "Овча купел" и навсякъде и какво беше в България", изтъкна Борисов.

България има стабилни икономически показатели, които се потвърждават и от международните кредитни агенции, каза още по време на форума Борисов. По думите ме съотношението външен дълг/БВП от 25 % и перспектива към намаляване са добра основа и за кандидатстването за чакалнята на еврозоната.

В словото си премиерът отправи реплика към протекционистичната политика на САЩ с въпроса "Къде отива свободното движение на капитали?!".

В рамките на форума той се срещна и с представители на гръцкия бизнес. По време на разговорите са били обсъдени и теми, свързани с банковата стабилност и данъчната политика на правителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама