Спектакълът "Великият укротител" на Димитрис Папайоану пристига в България

20:00, 22 юни 18 / Култура 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световноизвестният хореограф Димитрис Папайоану ще представи за първи път в  България свой спектакъл. „Великият укротител” ще бъде показан на 28 и 29 септември в Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив, от 19:30 часа, в рамките на ONE DANCE WEEK 2018.

Папайоану е най-успешния и значим артист в областта на съвременните изпълнителски изкуства в новата история на Балканите. Мнозина го познават заради грандиозните церемонии за Олимпийските игри в Атина (2004 г.) и Европейските игри в Баку (2015 г.).

„Великият укротител” е новото бижу в 30-годишната впечатляваща кариера на хореографа. В спектакъла човешкият живот е представен като пътешествие до скрити съкровища, откривателство на съкровеното, вътрешно археологическо проучване на смисъла.

Талантливият грък жонглира с препратки от историята на изкуствата, известни европейски картини, метафори и танцови техники. Зрелищните декори, типично в стила на Папайоану, са подвижна вселена, в която подът става вълна, отварят се неочаквани врати, създават се хибридни същества, докато десетимата танцьори на сцената разголват табутата за смъртта и тялото.

Премиерата на „Великият укротител” се състоя през миналата година в Онасис Център, Атина. Спектакълът ще бъде представен на българската публика преди британската си премиера в Лондон, а вече бе показан на най-престижните фестивали и сцени на два континента - в Париж, Мадрид, Барселона, Неапол, Стокхолм, Сеул, Тайпе и др.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама