Молдовецът, взривил банкомат в Пловдив: Искам да ме пуснете вкъщи

16:55, 13 юли 18 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Няма къде да бягам, нямам лични документи, не виждам смисъл да съм под стража. Моля да ме пуснете вкъщи". Това поиска от Пловдивския районен съд 22- годишният Евгени Недеалков от Молдова. Той е задържан за взрив и обир на банкомат в Пловдив, от който бяха взети 215 хиляди лева.

Оказа се, че от крупната сума са били открити в автомобила, ползван от Недеалков и неговия съучастник, едва около 200 лева.

"Намерени са само 6 банкноти по 20 и 50 лева", разкри прокурор Румяна Калеева. Останалите 88 хиляди лева били проследени. Тях крадците успели да обменят в чейндж бюро. Всички пари са изнесени зад граница. Съучастникът на Евгени на име Михаил е избягал през границата с Турция.

В съдебната зала стана ясно, че 22-годишният молдовец е студент в Юридическия факултет на университета в Комрад.

Недеалков се представи че е гагауз и допълни, че не знаел молдовски, а само руски език. На лявата си ръка има татуировка на православен кръст.

Прокурор Калеева изтъкна, че са събрани множество доказателства. Разпитана е Ана Сърбу, която е пътувала с двамата молдовци в колата. Тя е посочила мястото, където извършителите са изхвърлили дрехите си след обира на банкомата. Разкрила е също и за откраднатите номера, които са били сложени на автомобила, с който са извършили престъплението.

Обмяната на част от откраднатите пари в чейндж бюрото е осъществила самата Ана Сърбу.

"Престъплението е тежко. Обвиняемият може да се укрие, тъй като няма статут за постоянно пребиваващ в България", изтъкна прокурор Калеева.

Тя представи справка, според която Недялков се е укривал веднъж от наказателно преследване в собствената си страна. Срещу него са били водени 4 висящи производства, като 2 от тях са изпратени на прокурор за съставяне на обвинение.

Служебният защитник на задържания посочи , че става въпрос за млад човек и няма данни той да е осъждан.

"Мога да наема квартира, в която да живея с майка ми", каза като последна дума Евгени Недеалков.

Очаква се съдът да вземе решение, предаде ''24 часа''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама