Затворник опитал да избяга два дни след влизане зад решетките

12:00, 20 юли 18 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Излежаващ ефективна присъда в Пазарджишкия затров е направил опит за бягство само два дни след влизането си в тъмницата. Това стана причина мъжът, който лежи за наркотици, да бъде преместен от общежитие в затвор от закрит тип с определение на Окръжния съд.

Лишеният от свобода се трудел в дървопреработвателно предприятие с база в село Мало Конаре. На 21-ви юни след прибиране от работа надзиратели го подложили на рутинно претърсване и открили в бельото му непозволени вещи. Едната била портативна тонколонка, другите той стискал в ръка и отказвал да покаже.

Вместо това хукнал да бяга към земеделското стопанство на затвора в посока към село Ивайло. Трима охранители побягнали да го гонят. С няколко финта и смяна на посоките обаче успявал да им се измъкне, докато на една от алеите сам налетял на един от преследвачите си, който го задържал. В ръката си затворникът държал флашка и кабел с USB. При претърсване на района малко по-късно било намерено и черно пликче с вещество, което реагирало на метаамфетамин, общо 26 грама.

Първата си присъда мъжът получава, след като е хванат на 7-ми февруари миналата година с около 8.5 г амфетамин на стойност малко над 250 лева. Районните магистрати му дават осем месеца условно при изпитателен срок от 3 години. Наказанието продължава от 24-ти ноември 2017г. до 20-ти юни 2018. Още на 23-ти ноември 2017 г. обаче той отново е заловен с дрога от същия вид и срещу него започва нов процес. Така се стига до втората присъда, 5 месеца ефективно. Парадоксът е, че тя започва да тече на датата, когато приключва първата - 20-ти юни тази година. А още на следващия ден е направен опитът за бягство.

Според изготвената му характеристика осъденият приема служителите от затвора като врагове. Отказва работа като чистач на тъмнината администрация, като заявява, че няма да им слугува. Взема канабис и амфетамини, не осъзнава последиците от действията си, омаловажава престъпленията си, живее ден за ден. В затворническото общежитие у него настъпват негативни промени.

Шефът на затвора комисар Веселин Коцев счита, че неслучайно мъжът е настоявал да се труди на външен обект, където се разчита само на надзор от работодателя. Установено е, че във фирмата е посещаван от неизвестни лица с автомобил, което се проучва. Положителното обаче е, че се тревожи за това какво ще кажат родителите му за извършените деяния. Както и че сам иска да бъде преместен в корпуса на затвора, за да се изолира от лоши влияния.

Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама