Операция срещу престъпността се проведе в Пазарджишка област (СНИМКИ)

13:00, 20 юли 18 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

20 полицейски производства и полицейски преписки са образувани през изминалото денонощие на територията на Пазарджишка област. Резултатите са от проведена вчера операция по противодействие на конвенционалната престъпност. 

Задържани са четирима за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси и за предмети с културно-историческа стойност, съобщи МВР.

В операцията са участвали екипи на ОДМВР-Пазарджик, районните управления в областта, както и служители на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. 

При проверки в жилищата на 62-годишна жителка от баташкото село Фотиново, 64-годишен от село Сестримо и 45-годишен  от съседното село Мененкьово са намерени две ловни пушки и 152 боеприпаса от различен вид и калибър, притежавани без необходимите разрешителни. 

При проведено претърсване в дома на 43-годишен от с. Црънча служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ открили освен гладкоцевна пушка и 98 патрона за нея, металдетектор и множество предмети с културно-историческа стойност -  накити, монети, метален кръст. 

В рамките на полицейските действия от жилища, стопански постройки, гаражни помещения и автомобили са иззети общо 30 000 къса контрабандни цигари и 33.4 килограма сух нарязан тютюн.

Спрямо петима мъже и четири жени са образувани полицейски производства или преписки.

При осъществения пътен контрол са засечени двама водачи, управлявали под въздействието на наркотици и един - под въздействието на алкохол. Двама са шофирали нерегистрирани по надлежния ред мотопед и лек автомобил. Акцията продължава и през днешния ден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама