91 жандармеристи положиха клетва в Пазарджик (СНИМКИ)

18:15, 20 юли 18 25 1009 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

91 жандармеристи положиха клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР. Церемонията се състоя в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

С днешната тържествена церемония завършва шестмесечната първоначална професионална подготовка на стажантите от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“.

През изминалите месеци те получиха познания по общи и специализирани полицейски дисциплини: правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ. След приключване на обучението си стажантите придобиват статут на пълноправни полицаи и ще изпълняват своите задачи в Зоналното жандармерийско управление в София.

В своето обръщение съветникът на министъра на вътрешните работи доц. д-р Петър Моллов пожела на младите служители успехи в нелеката им ежедневна професионална дейност и изрази увереност, че те ще продължават своето развитие в полицейската кариера.

Завършилите с отличен успех стажанти бяха наградени от името на Ректора на Академията на МВР и Директора на ЦСПП - Пазарджик. Празничен водосвет за здраве и успех отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.     

Гости на тържествената церемония бяха Михаил Златанов – оперативен помощник на главния секретар, старши комисар Йордан Рогачев – директор на ОДМВР - Пазарджик, Петър Белчев – заместник-областен управител, комисар доц. д-р Станимир Илиев – заместник-декан на факултет „Полиция“ в АМВР. На събитието присъстваха и комисар Борис Танев – началник на Зонално жандармерийско управление - София, директорите на ЦСПП в Пазарджик и Казанлък комисарите Стоян Зайков и Красимир Иванов, родители и близки на стажантите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама