Арестуваният полицай взел 2000 лв. от афганистанци, зарязал шестима в Карлово

16:15, 07 авг 18 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

29-годишният полицай от СДВР, който бе арестуван за трафик на афганистанци, е прибрал 2000 лв., за да ги транспортира от Бургас към София.

Служителят на реда е имал още трима съучастници. Двама са установени, а единият все още се издирва. Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той уточни, че на пети август 29-годишният полицай е превозвал с "Мерцедес" от Бургас към София шестима афганистанци. Веднага след като изпълнил курса се върнал към морския град и качил още шестима нелегални емигранти.

Полицаят обаче забелязал съмнителните лица и по магистрала "Тракия" на четири пъти се опитвал да спре въпросния "Мерцедес". Техният колега-трафикант обаче не се подчинил на подадена стоп палка и карал с бясна скорост, пише ''24 часа''.

"Технически средства за спиране на колата не са използвани, тъй като тогава полицията не е знаела дали водачът е извършил някакво престъпление. Трябвало да е да се запази животът на пътниците вътре", посочи окръжният прокурор Румен Попов.

По думите му, полицаят-трафикант се е насочил към Карлово, където в центъра на града е стоварил шестимата афганистанци, всичките мъже. Те са били на възраст от 15 до 22 години. Той поискал от тях 100 долара с обяснението, че са му нужни, за да разреши с тях проблемите с предвижването им. След като зарязал емигрантите, подкарал към Пирдоп. На път за там изхвърлил от автомобила дрехите на емигрантите, като задържал само по ценните им вещи. В Пирдоп е арестуван.

При личният му обиск в тока на обувката му е било открито прахообразно вещество. Той твърдял, че не е наркотик, а възбудител, за да може да го държи буден и да извърши успешно двата курса с афганистанците от Бургас към София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама