Светлина в тунела за родилното в Карлово?

11:15, 14 авг 18 25 1172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проблемът с АГ отделението на болницата в Карлово ще бъде решен, заяви пред БНР нейният управител д-р Христо Пелев. 

По думите му, той е получил уверение за това след телефонен разговор с шефа на НЗОК д-р Дечо Дечев, но днес предстои лична среща с него за потвърждение на това обещание.

Д-р Пелев зяви, че  с наличните четирима анестезиолози - един лекар на щата и половина, и други трима на договор, отделението може да продължи да работи, и така се покрива изисквнето за четирима анестезиолози, което е основен упрек на заместник-директора на РЗОК - Пловдив Даниела Николова и основание за заповедта им за спиране на финансирането на отделението, тъй като в момента четиримата анестезиолози не са на щат. 

Д-р Пелев допълни, че в момента няма стандарти за анастезиолози и посъветва РЗОК - Пловдив да се запознае  със  законодателната документация. 

''Ако останем без АГ отделение и се случат само две родилки, при налични две линейки, които може да са заети с други спешни случаи,  те няма как да бъдат откарани до друга болница", даде пример д-р Христо Пелев. 

"Не искам  да нося отговорност за евентуален фатален случай с родилка", каза той и призова в тази ситуация, правилно да се прецени риска.

''Отделението работи и ще работи, докато болницата не получи категорична заповед от министъра на здравеопазването то да затвори'', допълни Пелев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама