Задържаха шестима за наркотици при спецакция в Пловдив

14:40, 14 авг 18 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната операция за пресичане на незаконното разпространение и употреба на наркотични вещества на територията на квартал „Столипиново“ е проведена в четвъртък и петък от служители на Шесто РУ в Пловдив. Акцията е реализирана под ръководството на Окръжната прокуратура.

На адрес в квартала със 166 разфасовки хероин били заловени 21-годишен младеж и двама 16-годишни тийнейджъри. Експертна справка показала, че общото количество на иззетото от тях високорисково наркотично вещество е близо 12 грама.  В къща в квартала били установени 28-годишна жена и мъже на 52 и 38 години. И тримата са с регистрации в полицията и присъди за престъпления, свързани с наркотици. При последвалите лични обиски и претърсване в жилището общо са иззети 100 пакетчета психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди с  тегло близо 7 грама и пликче с 0,149 грама хероин.

Шестимата били отведени за срок до 24 часа в районното управление. По случаите са образувани бързи производства. На четирима от задържаните са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 354 а, ал. 1 от НК. С постановления на наблюдаващите прокурори 52-годишният, 21-годишният и един от тийнейджърите са задържани за срок от 72 часа. На обвиняемата жена е наложена мярка за неотклонение „гаранция“.

Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама