Община Асеновград решава дали да прехвърли язовирите си на държавата

09:00, 16 авг 18 25 927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съвет в Асеновград решава дали всичките 26 общински язовира да бъдат прехвърлени безвъзмездно за стопанисване от държавата. Докладната записка е депозирана за разглеждане от местния парламент на редовната сесия в края на месец август, съобщи БНР.

13 от водоемите на територията на общината са с предписания за спешен ремонт от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Това са най-големите водни съоръжения край селата Новаково, Мулдава и Стоево, както и язовирите в Червен и Тополово, посочи зам.-кметът по общинска собственост в общината Димчо Темелков. По думите му приходите от отдаването под наем на язовирите не са високи и достигат до около 40 хиляди лева годишно.

Ако Общинският съвет в Асеновград реши да преотстъпи водоемите си на държавата, те ще бъдат поддържани от новото държавно търговско дружество "Управление и стопанисване на язовири", чийто ангажимент е да извършва ремонт и реконструкция на всички водоеми, за които общините нямат финансов ресурс за поддръжка на съоръженията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама