Огнище на туберкулоза по говедата в Стрелча

13:29, 19 авг 18 25 947 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първично огнище на туберкулоза по говедата е констатирано в животновъден обект на територията на община Стрелча. Това съобщиха от Общината.
По този повод в петък е проведено извънредно заседание на Общинската епизоотична комисия. Предприети са действия за уведомяваме населението за въведените мерки срещу разпространението на заболяването на територията на община Стрелча.

Собствениците трябва да декларират пред районния ветеринарен лекар вида, пола и броя на притежаваните от тях животни и да ги предоставят за идентификация, имунизация и диагностични изследвания, включително за туберкулоза). Освен това трябва да се извършва дезинсекция в и около помещенията за отглеждане на животни, местата за съхранение на тор и за водопои в населените места. Забранява се провеждането на пазари и изложби на домашни любимци, селскостопански животни и техните продукти на територията на Община Стрелча.

Препоръчително е да се консумира мляко само след термична обработка, а пастирите и собствениците на селскостопански животни и домашни любимци да предприемат извършване на лабораторни изследвания, включително на хората, които са в пряк контакт с животни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама