Търговищка организация представя опита си за работа с деца и семейства пред цяла България

07:32, 17 юни 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специалисти от Клуба на Нестопанските организации в Търговище ще представят модела на семейно- ориентирания подход за комплексна подкрепа за деца и семейства на Годишната среща на Национална мрежа за децата. Събитието ще се състои между 18 и 22 юни във Велико Търново. На него ще присъстват представители на неправителствения сектор и местните власти от цяла България. 

"Семейно- ориентираният подход поставя семейството и неговия ресурс на първо място. Този иновативен за Търговище модел се прилага от специалистите от Клуба вече над 5 години.

Залегнал е в изпълнението на всички програми, по които работим, сред които са ранна интервенция на деца със специфични потребности; превенция на изоставянето на ниво Родилен дом, превенция на изоставянето и/или извеждането на деца от 0 до 7 г. в ромската общност на град Търговище и селата Голямо Ново и Вардун, библиотека на играчките и други", споделиха от организацията.

Оттам допълниха, че в Годишната среща на Национална мрежа за децата ще участват и доброволци на Клуба, като целта на тяхното включване е да се насърчи зачитането на детските възгледи и мнения по въпроси, които ги касаят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама