Шофьор катастрофира при гонка с полицията в Шумен

10:37, 17 юни 15 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
31-годишен мъж от Смядово осуетил полицейска проверка след като извършил няколко нарушения на  Закона за движение по пътищата, съобщиха от ОД на МВР в Шумен.

Малко след 21.30 часа снощи на бул.”Симеон Велики” в Шумен /до Пени маркет/ водач на лек автомобил “Протон” с шуменска регистрация минал на червен светофар. При подадения звуков и светлинен сигнал от униформените водачът не спрял. Бил последван от патрулния автомобил.

На бул.”Плиска” навлязъл в насрещната лента за движение, а на кръстовището с ул.”Станционна” не спрял на знак “Стоп”, като създал предпоставка за произшествие. Продължил движението си по бул. ”Ришки проход” в Шумен, като на места управлявал в лентата за насрещно движение.

На кръстовището с “Владайско въстание” загубил контрол над автомобила, качил се на тротоар и причинил ПТП, след като се ударил се в пътен знак. В резултат на това се опитал да избяга, а при задържането му оказал съпротива. При извършената проверка било установено, че водачът е 31-годишният Х.Х. от Смядово.

Тестван е за алкохол, наличие не е установено. За нарушенията са съставени три акта по Закона за движение по пътищата, а третият е за това, че водачът няма сключена застраховка “Гражданска отговорност”.

Задържан е в полицейския арест за престъпление заради това, че е попречил на полицейски служител да изпълни служебните си задължения.

Започнато е наказателно производство.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама