Две училища представяха област Търговище на националните състезания за млади огнеборци

11:08, 17 юни 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 място завоюва отборът на Основно училище ''Н. Й. Вапцаров'' от Попово с инструктор Павлин Пеев на XVI-те републикански състезания на младежките противопожарни отряди ''Млад огнеборец''.

Надпреварата се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- МВР в партньорство с Министерство на образованието, младежта и науката и Националния дворец на децата.

В състезанието участваха 28 отбора от всички области на страната, победители в областните кръгове на състезанията. Надпреварата на отрядите''Млад огнеборец'' протече в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра бягане с препятствия”.   Отборът – победител в областното състезание в Търговищка област, събра общо 1025.38 точки и с това влезе в топ 10 в крайното класиране.

По същото време област Търговище участва и в XIII-то Национално ученическо състезание „Защита от пожари, бедствия и извънредни ситуации", където представителния тим бе от седмокласниците от І Основно училище'' Христо Ботев'' от град Търговище с ръководител Павел Велиславов и инструктор Дияна Димитрова от РД”ПБЗН”.

След надпреварата в теоретична и практическа част отборът се класира на 15 място. Теоретичната част включваше проверка на усвоените  от участниците знания за  действие при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ чрез решаване на индивидуален тест.

Практическата част бе проверка на придобитите умения и навици за защита чрез състезателни игри и се осъществяваше в няколко учебни центрове по посочените теми и учебни въпроси: “Защита при бедствия”, “Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване или други извънредни ситуации и инциденти”, „Пожарна безопасност” и „Първа помощ”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама