Над 300 ракети срещу градушки са изстреляни за две денонощия

11:24, 17 юни 15 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалите две денонощия на територията на страната са изстреляни над 300 ракети към градоносни облаци, съобщиха от земеделксото министерство.

Екипите на Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ изготвят краткосрочни прогнози в рамките на два часа и следят метеорологичната обстановка в реално време. Те са в непрекъснат контакт със службите на „Ръководство на въздушното движение“, с които следят обстановката.

Екипите на агенцията са в 24-часова готовност да обстрелват градоносни облаци с близо 4000 противоградни ракети. Изпълнителната агенция “Борба с градушките” защитава територия от 17 000 кв. км в силно градобитни райони в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен.

По-рано днес директорът на Агенцията за борба с градушките Николай Николов се оплака, че ръководената от него институция не разполага със средства за закупуване на противоградови ракети. Дори тези, които се изстрелват от началото на летния сезон, са взети от фирмата-производител без да са платени от държавата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама