Спортен комплекс събира стотици пловдивски семейства до Гребната база

12:24, 17 юни 15 / Спорт 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна изграждането на спортния комплекс до младежкия център на Гребната база. Кметът на Пловдив Иван Тотев, кметовете на районите "Западен" и "Централен" Димитър Колев и Георги Титюков направиха символична първа копка на новите спортни съоръжения.

На над 10 дка площ ще бъдат изградени футболни, волейболни и баскетболни игрища, трибуна за 500 души, 1200 кв. м фитнес на открито. Проектът е на стойност 1 780 000 лв.

"Новата зона ще привлече стотици пловдивски семейства", коментира кметът Иван Тотев. Той допълни, че всички зони, без футболните, ще се ползват безплатно.

"Ще бъде изградена специална осветителна система", похвали се кметът на "Централен" Георги Титюков. Той обясни, че всяко игрище ще се осветява поотделно, а тревната настилка за футболните терени ще е холандска по лиценз на УЕФА.

Трибуните пък ще са алуминиеви и ще имат опцията да се разглобяват и да се ползват и за други мероприятия.

Срокът за изпълнение на проекта е 89 дни. От септември пловдивчани ще могат да спортуват и да се забавляват на новата придобивка.

Припомняме, че на 3 юни т. г. стартира изграждането на детска площадка, на която ще могат да играят 100 деца в близост до младежкия център на Гребната база. Работата по нея продължава, като вече на място са поставени няколко катерушки и голяма пързалка, видя репортер на Topnovini.bg.

На 5 януари т. г. пък започна строителството и на самия младежки център. В него ще бъдат развивани различни дейности - клубове по интереси, предотвратяване на ранно отпадане от училище, социализация на младежи.

През тази година предстоят 6 форума от типа "кръгла маса", на които младите хора сами да кажат какво точно искат да правят в тази база. Всеки младеж на възраст от 15 до 29 години ще ползва услугите на центъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама