Журналист от руски опозиционен вестник е бил пленен и бит в Източна Украйна

13:39, 17 юни 15 / Свят 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специалният кореспондент на в. „Новая газета“ в Донбас Павел Канигин е бил пленен в проруската източна част на Украйна от бунтовниците в Донецк, а по-късно експулсиран в Русия. За това съобщава редакцията на вестника, чийто служител е той.

Павел Канигин е бил арестуван във вторник, 16 юни, от „органите за сигурност на Донецката народна република“. Към 20:30 часа Московско време той се е свързал с редакцията на вестника. Канигин разказал на колегите си, че е бил свален от кола близо до руско-украинския граничен пункт „Матвеев Курган“ и с него са разговаряли представители на руската Федерална служба за сигурност.

Редакцията на вестник "Новая газета" съобщава още, че по време на задържането му в Донецк му е бил нанесен побой, после е бил разпитван и обвинен, че е сътрудничил на определени украински медии.

Вестник "Новая газета" е известен със статиите си за нарушаването на правата на човека, извършени от Кремъл. Убитата разследваща журналистка Анна Политковская, ангажирана срещу руската политика в Чечения, също е работила за изданието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама