Сотир Цацаров си наложи медийно ембарго до края на месеца

14:36, 17 юни 15 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че няма да говори до края на месеца пред медии. Преди началото на редовното заседание на Висшия съдебен съвет той заяви, че днес е последният ден на обсъждането на проектите в прокуратурата, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Цацаров разясни, че след обобщаване на мненията по обсъжданията за промените в закона за съдебната власт следва и държавното обвинение ще има свое становище. То ще е факт до 30 юни и именно заради това главният прокурор не иска медийни изяви до тогава.

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заяви от своя страна, че на 19 юни е насрочено общо събрание в Пловдивския апелативен район, на 23 юни – в Софийския апелативен район, на 26 юни – в Бургас, на 29 юни – във Варна и на 6 юли – във Велико Търново. На тях ще се обсъждат плануваните промени в закона за съдебната власт.

Шефът на Върховния административен съд Георги Колев добави, че до 20 юни административните съдилища трябва да изложат коментарите си, а на 23 юни ще се проведе Общо събрание на Върховния административен съд.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама