17 години затвор за баща, убил сина си в Нови пазар

14:44, 17 юни 15 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
17 години лишаване от свобода е присъдата, която издаде Шуменския окръжен съд на 60-годишния Петър Петров от Нови пазар. Той бе намерен за виновен, че на 1 юни 2014 г. е убил 34-годишния си син Атанас Атанасов в гарсониера в Нови пазар. Петър бил подслонен в нея от сина си и бившата си съпруга, след като останал без подслон и пари.

Около 23 ч. във фаталната нощ Атанас се върнал пиян вкъщи. Майка му Маргарита му направила забележка, Петър също го смъмрил, при което Атанас му се нахвърлил с юмруци. Бащата отишъл в кухнята, взел нож и се върнал, при което синът си разтворил якето и му казал “Айде бе, наръгай ме!”. Последвал един-единствен удар в областта на диафрагмата. След като видял, че започва да тече кръв, Петър викнал на Атанас да притиска раната, но вместо това последвала нова серия юмручни удари.

Станалата свидетел на скандала Маргарита се обадила на тел. 112, пострадалият бил качен в линейката, но по пътя или в спешното отделение на  болницата починал.

Петър Петров вече е получил присъда за притежаване на наркотици и в момента на убийството е бил в изпитателен срок. Синът му Атанас пък бил криминално проявен и осъждан.

Окръжният прокурор Диан Долапчев поиска присъда от 17 години затвор за убийството с пряк внезапен умисъл, а частното обвинение в лицето на майката Маргарита искаше 20 години. Защитникът на Петър Петров - адвокат Мариана Цондева, пледира за неизежна самоотбрана.

Присъдата на петчленния състав на ШОС не е окончателна и може да бъде обжалвана във Варненския апелативен съд.

Адвокат Мариана Цондева заяви, че ще обжалва присъдата, като се надява, че съдът във Варна ще приеме някои смекчаващи вината обстоятелства и това ще повлияе на присъдата. Тя коментира, че случилото се в злополучната нощ на 1 юни 2014 г. е една житейска трагедия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама