Царският вагон да стане атракция искат старозагорци

14:55, 17 юни 15 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вагон от царската композиция на Фердинанд, който стои на гара Стара Загора, да стане туристическа атракция, искат старозагорци. „Настояваме той да бъде прехвърлен за стопанисване на Регионалния исторически музей или на община Стара Загора” декларираха  местни общественици.

Ръководителят на Регионалния исторически музей Ангел Динев, Николай Гичев- от СНЦ "Приятели на старозагорския музей" и общинският съветник Кристиян Петков настояват местното и областното ръководство да направят всичко възможно това да се случи. Вагонът е произведен през 1913 г. , но повече от пет години стои на гарата и се руши.

„Преди време кметът на Стара Загора Живко Тодоров изпрати запитване до министъра на транспорта Ивайло Московски за възможността вагонът да бъде прехвърлен на общината, за да бъде възстановен и да стане част от честванията на 100- годишнината от Балканската война. За съжаление досега не е направено много", разказа Николай Гичев. Според него вагонът е собственост на НКЖИ, но вече е бракуван и отписан от материалните активи. Затова не можели да се намерят документите му, за да бъде прехвърлена собствеността. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама