Млади театрали се състезават във фестивала "Талантино"

14:59, 17 юни 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млади театрали от цялата страна ще вземат участие във фестивала "Талантино", който ще започне тази събота и ще продължи пет дни. Това обявиха на пресконференция организаторите на мероприятието.

"Децата не са от самодейни състави, а от театрални школи и ще са бъдещите кандидати за актьорско майсторство", коментира Бранимир Митов, директор на Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев". Той допълни, че от тези школи са тръгнали всички водещи актьори в българския театър и кино.

Фестивалът е със състезателен характер. Ще има награди за главна мъжка и женска роля, поддържаща мъжка и женска роля, награда на публиката. Най-доброто представление също ще получи приз. За първи път награда ще даде и Община Благоевград. Призове ще има и за сценография и костюми. Театърът също ще даде награда за работа с деца.

Журито ще бъде в състав актьорите Веселин Калановски и Николай Станоев. Всички представления ще се играят в Младежкия дом в Благоевград с изключение на едно. То ще бъде представено в зала "Пейо Яворов" заради многобройния актьорски състав на трупата. Първото представление ще бъде тази събота от 20 часа. Входът е безплатен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама