Сълзи от радост на изписването на пловдивските тризнаци (снимки)

15:04, 17 юни 15 / Любопитно 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сълзи от радост имаше в очите на семейство Топорови по време на изписването на тризначките Дария, Даная и Анелия.

За щастливия момент в МБАЛ "Пловдив" пристигнаха и бабите и дядовците на малките сладурани. Завеждащият отделението по неонатология д-р Диана Аргирова заяви, че момиченцата вече са с нормално тегло и добро здраве. Майката Недялка не успя да скрие сълзите си и искрено благодари за грижите към нея и момиченцата. 

Тризнаци се раждат изключително рядко - веднъж на 100 000 души. Преди този случай тризнаци в МБАЛ "Пловдив" е имало преди 5 години. 

Както Topnovini.bg вече писа, тризначетата се родиха на 18 май т.г. На 25-и май пък момиченцата станаха първите тризнаци, които получиха еднократна финансова помощ от Община Пловдив. Освен това семейството на Костадин и Недялка Топорови ще има на разположение социален асистент до навършването на 2 години на децата.

Припомняме, че пловдивските общински съветници вече гласуваха предложение за предоставяне на еднократна помощ от 5000 лева и социален асистент на семейства с тризнаци. Инициативата бе на кмета Иван Тотев, а Пловдив е единственият град, който осигурява услугата.

До края на юни още едно пловдивско семейство ще се сдобие с тризначета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама