Продават военни имоти в Поморие и Сарафово

16:00, 17 юни 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството разреши да бъдат продадени пет военни имота, които са с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия. Сред тях попадат два имота в Бургаска област. Единият е в Поморие, а другият в квартал Сарафово. Общата стойност на военните имоти е 2 041 563 лева.

Парцелът в местността „Кротира” край Поморие е с площ от 56 050 кв. м, застроен с 21 сгради. Според данъчната оценка пазарната му стойност възлиза на 719 348,70 лв.

Другият военен имот, обявен за продан, в бургаския квартал Сарафово  е с площ от 63 807 кв. м, застроен с 23 сгради. Данъчна му оценка е  1 322 215 лева.

Имотите ще бъдат продадени на търг по реда на Закона за държавната собственост и Глава Пета от правилника за прилагането му. Първоначалната цена не може да бъде по-ниска от данъчната оценка, увеличена с 10 на сто, и балансовата стойност на съоръженията, трайно прикрепени към имотите, които не подлежат на данъчно деклариране, увеличена с 10 на сто.

С друго решение от публична в частна държавна собственост е променен и статутът на имоти, предоставени за управление на Министерството на отбраната, и с отпаднала необходимост за Българската армия. Решението ще позволи с тях да бъдат извършени разпоредителни действия съгласно ЗДС. В тази графа попада етаж от жилищна сграда на ул. „Цар Освободител” №17 в град Айтос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама