70% от извършителите на кражби в Коиловци са местни хора

16:33, 17 юни 15 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 18 заявителски материала, регистрирани на територията на село Коиловци, 14 са свързани с извършени кражби. Това информират от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен като посочват, че днес в селото се е провела среща по проблемите на престъпността, инициирана от кмета Даниела Петкова.

В дискусията са участвали директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов, началникът на РУМВР Пордим старши инспектор Мариан Дочев, Владимир Николов – ръководител на Районна прокуратура – Плевен и зам.-областния управител Красимир Иванов. Началникът на полицейското управление Мариан Дочев е информирал, че са предприети необходимите мерки във връзка с противодействие и намаляване на битовата престъпност.

От установените извършители на кражби в селото се е оказало, че 70% са местни. Установени са и хора, заподозрени да помагат и съдействат на другоселци при реализиране на престъпления в Коиловци. На територията на селото са водени 17 лица, които имат късобойно оръжие и 7 ловци. Директорът на ОДМВР - Плевен старши комисар Венцислав Катинов е припомнил, че при предприетите в тъмната част на денонощието и в ранните часове полицейски операции през последните два месеца са включени два патрулни автомобила и целия наличен състав на полицейското управелние. В полицията са доведени лица, установени като съпричастни към престъпления. Има събрани доказателства и извършители на кражби са привлечени като обвиняеми.

Директорът е призовал жителите на селото, когато имат информация за лица или действия, свързани с престъпления, да сигнализират своевременно.

Зам.-областният управител Красимир Иванов обсъждайки обстановката в селото е разяснил, че тя не е по-различна от предходни години, а завишаването на престъпността в последно време се дължи на хора от селото. Местни жители са установени като извършители на пет кражби.

По време на срещата са дадени препоръки относно телефонните измами и измамите с прекупуване на различни стоки или извършване на ремонтни дейности от непознати лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама