Фасадата на галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ в Плевен се нуждае от ремонт

07:17, 25 юни 15 / Култура 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нуждата от спешен ремонт на сградата, където се помещава Художествена галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ е в основата на внесено до кмета проф. д-р Димитър Стойков питане от общинския съветник Ралица Койчева. То е под точка 31 в предварителния дневен ред на днешната сесия на местния парламент на Плевен.

В питането си Ралица Койчева посочва, че от февруари е започнало рушене на мазилката и декоративните елементи на сградата. „Парчетата са опасно големи, а има вероятност и от падане на комина, който е напукан и сцепен“, казва още общинският съветник. След оглед от специалисти е подадена и оферта към Общината за ремонт на стойност малко над 5500 лв. До този момент нищо обаче не е предприето.

Ралица Койчева посочва и още няколко проблема, които стоят за разрешаване пред работещите в галерията – липсата на видеонаблюдение и на охранителна система, осигуряването на климатизация на третия подкуполен етаж и т.н.  

Освен това питане днес съветниците на Плевен трябва да обсъдят поне още 30 предложения. Сред тях е това за продажбата на бившата гребна база в „Кайлъка“, за която има купувач, за преизбирането на инж. Ангел Несторов за управител на „Тролейбусен транспорт“ – Плевен и други.

Сесията на Общинския съвет на Плевен трябва да започне в 9 часа в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама