Старозагорските старейшини ще решават за законни къщи на ромите

07:36, 25 юни 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трети път кметът Живко Тодоров ще внесе днес на заседание на Общинския съвет предложението си за предоставяне на отстъпено право на строеж за ромите от кв. „Лозенец”, чиито къщи бяха съборени или предстои да се съборят. Очаква се, решението затова да бъде най-горещата точка на сесията.

Досега предложението бе оттегляно на два пъти от дневния ред, заради липса на съгласие между политическите сили.

По 52 точки ще вземат решения старозагорските общински съветници. Старейшините ще гласува за промяната на две наредби - Наредба за изменение и допълнение на Наредба за управление на отпадъците и за опазване на чистотата на територията на община Стара Загора - второ четене и Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора - първо четене.

Местните старейшини ще разгледат и въпросите около изграждането на два монумента - на загиналите войни, жители от село Ново село, участвали в Балканските и двете световни войни и паметник на Кан Тервел, който да бъде позициониран северозападно от Драматичния театър „Гео Милев".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама