Провериха басейните в пловдивския район "Северен"

09:34, 25 юни 15 / Любопитно 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Комисия по водоспасителна дейност направи проверка на съществуващите в пловдивския район "Северен" открити басейни", съобщи кметът на района Ральо Ралев.

С негова заповед се забранява къпането и плуването в река Марица. Задължават се стопаните на водни площи до 30.06.2015 г. да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места. Трябва да се организира провеждането на широка разяснителна дейност по профилактиката на водния травматизъм в района, както и да се провежда системен контрол по изпълнение на мероприятията.

В район "Северен" работят два открити басейна. Комисията изготви констативни протоколи и установи, че липсват нарушения.

Констатирано бе, че обектите разполагат с настилка, отговаряща на изискванията, имат обозначения за дълбочина на водата, табела за температурните разлики, медицински пункт и спасител.

От района съветват при аварийни ситуации или необходимост да се търси помощта на водно-спасителна служба /ВСС/ при Областния съвет на БЧК –Пловдив на тел. 032 / 62 41 74 и 032 / 62 71 63.

Гражданите могат спокойно да ползват откритите басейни на територията на "Северен" през летния сезон, допълват от районната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама