На уебинар в Русе разискваха въпроси за здравното осигуряване

10:28, 25 юни 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредното издание на Клуб „Здраве” се проведе в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Темата на срещата беше „Административни услуги, предоставяни от НЗОК/РЗОК. Права на здравноосигурените лица при получаване на медицински и дентални дейности, заплащани от НЗОК“.

Събитието се проведе под формата на уебинар, което даде  възможност в него да се включат онлайн потребители на регионалните библиотеки в Шумен и Пазарджик, които проследиха срещата в реално време, съобщават от РБ "Любен Каравелов".    

Гост- лектори на уебинара са били Живка Георгиева, Деница Атанасова и Петко Тотев - специалисти от Регионалната здравноосигурителна каса в Русе. По време на срещата са били разгледани въпроси, свързани с предоставяните от НЗОК административни и електронни услуги, правата и задълженията на пациентите, информация за справки, които могат да се намерят на  официалната електронна страница на НЗОК.

Много от въпросите към гостите бяха свързани европейското здравно осигуряване и как българските граждани могат да ползват медицинска помощ при пребиваването си в европейските държави. Следващата среща на Клуб „Здраве“ е през месец септември на тема „Цветолечението на д-р Бах“. Гост-лектор ще бъде Ирена Хаджиева от Зравен център „Холистика“ - Велико Търново, съобщават още от РБ "Любен Каравелов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама