Бургаският кмет бесен на Министерството на туризма, плаши да затвори магистралата

11:10, 25 юни 15 / Политика 25 751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският кмет Димитър Николов възропта срещу Министерството на туризма. Поводът е, че оттам не са включили остров Света Анастасия сред новите маршрути на туристическото ведомство.

"Ще настояваме остров Света Анастасия да бъде включен в новите 8 маршрута за културно-исторически ваканции, изготвени от Министерството на туризма. В противен случай ще затворим магистралата" – е заявил Николов, цитиран от в. „Стандарт”. Той определя случилото се като голям гаф на ръководеното от Николина Ангелкова ведомство.

От Община Бургас потвърдиха за възмущението на кмета пред Topnovini.bg. Оттам са изпратили официално писмо до министерството с искане остров Света Анастасия да бъде включен сред тези маршрути. Те се надяват гафът да е грешка на чиновниците, а да не е умишлен.

Най-новата туристическа атракция в Бургас е само един от емблематичните обекти, изпаднали от новите 8 маршрута. В тях не са включени Севт III и Долината на тракийските царе, които втори месец триумфират на българската изложба в Лувъра. Могилите "Голямата Косматка", "Оструша" и "Шушманец" - реставрирани и социализирани, които събират хиляди посетители, са пропуснати в туровете. За сметка на това в тях е гробницата в Старосел, която от декември 2014 г. е затворена за посетители и се ремонтира, след като пострада от свлачище.

Сред пропуснатите чудеса са безспорни туристически атракции като признатата от ЮНЕСКО гробница в Свещари, вила "Армира", възрожденският Златоград, базиликата "Света София" в столицата, крепостта "Перистера" над Пещера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама