Втора оставка в ръководството на ГЕРБ - Пловдив област

13:04, 25 юни 15 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След оставката на Здравко Димитров от лидерския пост в пловдивската областна организация на ГЕРБ, се оттегля и административният секретар Ангел Ангелов, който е и шеф на предизборния щаб. 

Ангелов, който е и бивш заместник-кмет на пловдивския район "Северен", заяви пред Радио Пловдив, че напускането му е знак към централното партийно ръководство срещу „задкулисието, интриганстването и кадруването” от страна на депутата Методи Андреев.

Същата причина за оставка посочи и Здравко Димитров в интервю за в. "Преса".

Ангел Ангелов разказа, че в предизборния им щаб научават от медиите номинациите за кметове в населени места като Първомай, Карлово, Стамболийски и Община Марица. 

Посоченият за кандидат-кмет на Първомай Христо Вълчев е близък на Методи Андреев и не е разпознаваем, твърди оттеглящият се шеф на предизборния щаб. Андреев пък бил протеже на Цветан Цветанов. На партийното събрание в Първомай за издигането на Вълчев пък били поканени само „удобни” представители, а дългогодишни членове на ГЕРБ дори не научили за избора. Подобна била и ситуацията в Карлово. 

Ангел Ангелов заяви, че се надява оставките на първите двама в областната структура на ГЕРБ да не предизвикат вълна и хаос преди изборите, но че това е възможно в посочените общини. От ГЕРБ – Пловдив област писали официално до централното партийно ръководство да изпрати членове на Изпълнителната комисия, които да успокоят напрежението. Това така и не станало. 

Все още нямало и обратна връзка от София в отговор на оставката на Здравко Димитров. Ангел Ангелов обяви, че остава да работи за партията и пожела успех на всички нейни кандидати преди местните избори. Кой ще наследи двамата, не е ясно официално. За нов областен лидер се спряга областният управител Розалин Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама