Сбиване между момчета изправи в съда младежи от МГ – Плевен

14:56, 25 юни 15 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради сбиване между две момчета днес в съдебна зала на Окръжен съд – Плевен се събраха десетокласници от Математическа гимназия „Гео Милев“. Това обаче бе симулативен процес, който е част от провеждащата се Пилотна програма между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието.

Целта е да се повиши информираността на учащите за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България, обясниха от плевенския съд.  

Казусът, който бе избран, да бъде разигран днес от младежите, бе по актуална за тях тема – сбиване между бивше и настоящо гадже на едно момиче. Бившето гадже се бе оказал по-силен и бе нанесъл дребна телесна порведа на настоящото.

Така двете момчета, техните адвокати и свидетели се изправиха днес пред 7-членен съдебен състав и прокурор. За всяка една роля в симулативния съсдебен процес бяха избрани ученици, които получиха в началото инструкции от двамата окръжни съдии Силвия Кръстева и Красимир Петракиев.

Целта на симулативния процес бе учениците да покажат какво са усвоили като знания за съдебната система у нас и аргументирано да защитят тезата, която защитават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама