18 от членовете на ВСС ще докладват поведението на Христо Иванов на Бойко Борисов

15:32, 25 юни 15 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
18 от членовете на Висшия съдебен съвет поискаха правосъдният министър Христо Иванов да се извини на съдиите от Пловдивския апелативен район заради негово изказване пред медия, съобщава "Правен свят". Те искат още да се сигнализира Министерския съвет и премиера за поведението му.

В началото на седмицата пред БНТ Иванов заяви, че е имал чувството, че е присъствал на "партийно събрание в Северна Корея". Именно това накара магистратите да поискат от министъра да се извини.

Писмото е подписано от Димитър Узунов, Михаил Кожарев, Ясен Тодоров, Мария Кузманова, Елка Атанасова, Магдалена Лазарова, Светла Петкова, Незабравка Стоева, Каролина Неделчева, Юлиана Колева, Галя Георгиева, Милка Итова, Соня Найденова, Сотир Цацаров, Георги Колев, Румен Боев, Даниела Костова и Румен Георгиев.

При дебатите Румен Георгиев заяви, че е усетил голяма омраза.

"Езикът, на който е тази омраза, доведе до там да се скарат гилдиите на прокуроирте, от една страна, и гилдията на съдиите, от друга. Това не е полза за никого и силно отдалечава от целите, които да се осъществят – правосъдието да бъде издигнато на пиедестал", каза Георгиев и добави, че трябва да се престане с тази яростна конфронтация, защото тя заразява магистратите и хората. 

"С такива скандални изказвания се иска да се заглуши мнението на съдиите", заяви председателят на Етичната комисия към ВСС.

Той напомни за случая от вчера, когато активисти на "Протестна мрежа" прекъснаха речта на Сотир Цацаров на конференцията на Асоциацията на прокурорите. Тодоров определи това като грозно хулиганско поведение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама