Британският премиер Дейвид Камерън идва на посещение в България

16:13, 25 юни 15 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън ще посети България официално през ноември тази година. Това стана ясно след срещата му с българския му колега Бойко Борисов, съобщиха от правителствена пресслужба.

Двамата се срещнаха днес в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет. Обсъдени са били редица теми, сред които миграцията, енергетиката и ситуацията в Гърция.

„Подкрепяме завършването на единния общ пазар в областта на услугите, енергетиката и дигиталния пазар“, заяви по време на разговора премиерът Борисов.

Темата бе обсъдена във връзка с предложенията на Великобритания за реформа на Европейския съюз. Министър-председателят на България отбеляза, че намирането на решения на поставените от Великобритания въпроси е от непосредствен интерес и за нашата страна.

„Ние държим на силно Обединено кралство в рамките на силен Европейски съюз“, допълни Борисов.

България може да разчита на британска подкрепа за инициативите, насочени към укрепване на енергийната сигурност на страните от региона на Югоизточна Европа, сред които и междусистемните връзки, стана ясно още по време на срещата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама