Още седем медала за сливенските атлети от Националния шампионат

17:40, 25 юни 15 / Спорт 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Атлетите от АСКЛА Сливен прибавиха още седем отличия към актива си от първия състезателен ден на Националния шампионат за юноши и девойки старша възраст. От днес медалист отново е Станимир Минчев, който се класира втори в бягането на 200 метра с личен резултат от 22.23 сек. В тройния скок участваха четири сливналийки. Те си разпределиха призовите места. Златното отличие спечели Татяна Пехливанова с 12.23 метра, следвана от  Диана Гавраилова с 11.51 метра и Златина Рандева с 12.30 метра.

В тласкането н гюле при девойките среброто бе за Габриела Димитрова с 10.92 м., а бронзовото отличие отиде при  Ивелина Петкова с 10.70 метра. В същата дисциплина при юношите Божидар Димитров с 15.42 метра се нареди трети.

Националният шампионат се проведе в два дни на стадиона на НСА в столицата. Участваха атлети от всички клубове в страната, както и национални състезатели, които се стремят към норматив за Световното първенство и Олимпиадата.

Следващият старт за лекоатлетите е след два дни в Пловдив. Там ще се проведе първият открит едноименен турнир. Участие в проява ще вземе и Ивет Лалова, която на Европейското отборно първенство в Стара Загора записа силни резултати за сезона на 100 и на 200 метра. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама