Испански език за момичета в ЕГ "Иван Вазов" е специалността с най-висок бал в Пловдив

18:03, 25 юни 15 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Паралелката с изучаване на испански език в ЕГ "Иван Вазов" за момичета събра максималния бал от 32, 926 точки, сочи справка в Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив. Първите 10 позиции на най-желаните специалности сред пловдивските кандидат-гимназисти буквално са преразпределени между ЕГ "Иван Вазов", Математическата гимназия и ЕГ "Пловдив".

На второ място се нарежда изучаване на системно програмиране с английски език в ОМГ "Академик Кирил Попов", следваща по желание е  природоматематическата паралелка с английски език за момчета. Балът е съответно – 35,834 и 35,780 точки.

С максимален бал 35,708 за момичета на четвърто място се нарежда изучаването на английски език в ЕГ "Пловдив". Пети в списъка с максимален бал от 35,672 точки за момчета е изучаване на немски език в ЕГ "Иван Вазов". Немският език в ЕГ "Пловдив" за момичета пък е събрал максимален бал от 35,598 точки.

Седмо и осмо място се попълват от компютърна графика с английски език и природоматематическата паралелка с английски език за момичета в ОМГ "Академик Кирил Попов". Девета с бал 35,378 е паралелката за изучаване на немски език за момичета в ЕГ "Иван Вазов". Десета в топ 10 на най-предпочитаните специалности в Пловдив е паралелката за изучаване на немски език за момчета в ЕГ "Пловдив" с бал 35,176 точки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама