Няма сделка за Гърция, преговорите продължават в събота

19:39, 25 юни 15 / Свят 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заседанието на съвета на финансовите министри от Еврозоната приключи без постигането на споразумение по Гръцката сделка, съобщават Франс прес и Ройтерс. Очаква се преговорите да продължат отново в събота.

"Нямаме никакво споразумение с гърците, така че по време на заседанието трябва да чуем от тях идеите им - с какво са съгласни и с какво - не и от там да започнем”, заяви председателят на съвета на финансовите министри от Еврозоната Йерун Дайселблум.

В социалната мрежа "Туитър" финландският финансов министър Александър Стуб съобщи след срещата:

"Това беше за днес. Институциите ще продължат работа. Еврогрупата ще се събере по-късно, но не днес", написа той.

Отново в "Туитър", малко преди безславния край на заседанието на Еврогрупата, председателят на Европейския съвет Доналд Туск написа с нескрит оптимизъм:

„Предстоят ни още много часове работа, но имам усещането, че противно на трагедиите на Софокъл, тази история ще има щастлив край”.

Международните агенции съобщават, че два часа след началото на заседанието на финансовите министри от Еврозоната, то е било прекъснато за неопределено време. Министрите поискали от гръцката страна да представи по-добро предложение за споразумение.

Министрите от еврозоната проведоха две последователни срещи в сряда и четвъртък. Разговори имаха и гръцкият министър-председател Алексис Ципрас, и ръководителите на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд. Срещите продължават и в събота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама