С над 5 млн. лева изграждат канализацията в Българово

07:43, 01 юли 15 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много скоро трябва да започне вторият етап от изграждането на канализация в град Българово. Това става ясно от справка на Topnovini.bg на сайта на Агенцията по обществени поръчки. През 2011 г. Община Бургас започна и приключи първият етап от изграждането на канализационна мрежа за отвеждане на отпадъчните води със собствени средства, като бяха изградени частично главните колектори на мрежата.

Сега новата канализационна мрежа в градчето ще бъде с дължина близо 13 метра, като в проекта са предвидени канализационни отклонения за всеки един от общо 838-те имота в населеното място.

Канализацията е решена като гравитачна и това ще позволи поетапното присъединяване на канализационни клонове към вече изградените при първия етап от проекта.

Прогнозната стойност на поръчката е 5 139 382 лева без ДДС. Задължително изискване към фирмите участници в поръчката е да внесат банкова гаранция в размер на 5000 лева.

Едно от важните изисквания към кандидатите е да имат изпълнено минимум едно строителство с подобен или сходен предмет с този на поръчката, изпълнено през последните пет години.

Срокът за подаване на документи от страна на фирмите е до 10 август, като предложенията ще бъдат отворени на следващия ден от специализирана комисия към Община Бургас.

Основен критерий за избора на изпълнител ще бъде икономически най-изгодната оферта.

Липса на работеща канализация бе един от главните проблеми в Българово. Години наред жителите на втория град в Общината се мъчиха със септични ями и помпи. Неведнъж хората поставяха проблема пред местната власт с надежда той да бъде разрешен възможно най-скоро.

През 2011 г. Община Бургас отпусна 1 000 000 лв. за реализацията на първия етап от цялостния обект „Канализация и ПСОВ гр. Българово”. Той включваше изграждането на довеждащ колектор и питеен водопровод до терена, предвиден за пречиствателна станция в Българово, и прокарване на 2-та главни колектора от канализационната мрежа за битови отпадни води с обща дължина 2200 метра под няколко улици в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама