Сбогуваме се с пилота Тодор Славов

09:17, 01 юли 15 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
31-годишният автомобилен състезател Тодор Славов, който загина при катастрофа на рали "Твърдица-Елена”, днес ще бъде изпратен в последния му земен път. Хиляди варненци и състезатели от цялата страна ще дойдат на опелото на младия пилот, което започва в 12 часа в Катедралния храм "Свето Успение Богородично”.

Три часа по-късно траурната процесия ще поеме към Централните градски гробища, където ще бъде положено тялото на Тодор. В церемонията ще се включат състезатели от Варна и цяла България, които ще съпроводят със своите автомобили младия пилот в последния му път.

31-годишният състезател е балкански шампион за 2013 година, трети в световния шампионат за младежи 2010, а тази година беше лидер в шампионата на страната, след като спечели първия кръг във Варна.

"Огромна е загубата на този толкова голям човек като душа, присъствие и състезател. Неговият силен, борбен дух го изправи пред избора да не се отказва и да се състезава докрай. Неговият професионализъм, находчивост и отдаденост към автомобилния спорт ще продължи да вдъхновява всички настоящи и бъдещи пилоти. За съжаление България загуби един голям човек и автомобилен пилот Тодор Славов“, написаха в съболезнователно писмо от Българската федерация по автомобилен спорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама