Със спортни прояви служителите на МВР в Разград ще отбележат професионалния си празник

09:29, 01 юли 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със спортни прояви служителите на МВР в Разград ще отбележат професионалния си празник - 5 юли и 136 години от създаването на вътрешното ведомство. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Изявите по повод на празника ще бъдат открити днес с турнир по футбол на малки врати за служители на Областната дирекция на МВР. Мачът започва от 9 часа на тренировъчната база на ПФК „Лудогорец” – „Гнездо на орли”.

На 3 юли в 10.00 часа на закритото стрелбище в ТИЛ ще се проведе празничен  турнир по стрелба с боен пистолет. В турнира със свои отбори ще се включат служители на Областната дирекция на МВР и от различни институции.

Изграждането на полицейската институция в България започва след приемането на Търновската конституция /16.04.1879 г./ С Указ № 1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов.

Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама