Търговищки директор взе участие в национална конференция на тема „По-добри учители – по качествено образование”

10:32, 01 юли 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” в Търговище Севдалина Зафирова взе участие в национална конференция на тема „По-добри учители – по качествено образование”. Събитието се проведе в Пловдив и в него взеха участие зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева, преподаватели от педагогически факултети на български университети, представители на неправителствени организации, учители и училищни директори.

В центъра на дискусиите беше въпросът за университетската подготовка на педагогическите специалисти и последващите квалификации с цел подобряване на качеството на образование в българските училища. Тя се организира в рамките на проект на Пловдивски университет и сдружение „МОГА”, финансиран от фондация „Америка за България”.

Директорът на търговищката първа гимназия беше основен презентатор в панел „Лидерът в образователната институция – как да го подготвим и развием” и представи мнения, опит и добри практики, свързани с директора в образователната институция, неговата роля, подготовка и качества за постигане на по-добро образование чрез иновативни методи и подходи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама