Осъдиха на пробация частен съдебен изпълнител от Търговище

15:48, 01 юли 15 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пробация за срок от половин година постанови Шуменският районен съд за частен съдебен изпълнител от Търговище за съставяне на документи с невярно съдържание. Подсъдимият сключи споразумение и така наказателното производство срещу него е прекратено. Магистратите се произнесоха, че в следващите шест месеца мъжът ще трябва два пъти седмично да се явява на подпис и за същия период да има срещи с пробационен служител.

В определението на съда е посочено, че в периода от юни до септември 2011 година в Търговище както и в землищата на две от околните села Овчарово и Голямо ново в качеството си на длъжностно лице, частният съдебен изпълнител  е съставил документи, които да послужат по изпълнително дело и в тези документи описал несъществуваща вече собственост на длъжника. Става дума за лозя, ниви и недвижими имоти които били отнети в полза на държавата година - две по-рано, но въпреки това те попаднали в протоколи за опис на подсъдимия.

Първоначално той съставил протоколи за опис, в които посочил, че само половината от имотите на длъжника са одържавени, а всъщност те били изцяло взети.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама