Ученици от Попово спечелиха награди от исторически конкурс

07:40, 07 юли 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единадесетокласникът Тодор Петков от Професионалната гимназия по техника и лека промишленост в Попово спечели трета награда за есе на Националния конкурс - викторина, посветен на 30-я юбилеен поход "По стъпките на Таньо войвода".

Комисия в състав Джена Славова, д-р Тихомир Стефанов и д-р Стоимен Узунов, присъди приза  за есето "Забравеният комита на Отечеството" /размисли в час по история/, което разглежда въпроса за недостатъчно отделеното място за героизма на четата и това, че техният подвиг трябва да се включи за изучаване в учебниците по "История и цивилизация". Тодор, освен грамота, ще получи и парична награда.

От същото училище Станислав Добрев и Павел Рачев от X „а“ клас получиха поощрителна награда за мултимедиен проект.

"Нашите възпитаници показаха, че са достойни наследници на Ботев и на всички загинали за свободата на България, истински млади родолюбци, знаещи и оценяващи стойността на изстраданата, жадуваната и с много кръв извоювана свобода за българите. 

Ръководството на гимназията честити наградите на отличилите се в Националния конкурс, като им пожелава да продължат да изследват и проучват историята на родния край и да съхранят в паметта и съзнанието си патриотизма и героизма на героите" каза директорката на гимназията Каролина Христова-Маркова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама