Текат проверки за катастрофиралия автобус

12:56, 07 юли 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предприета е комплексна проверка във фирмата, собственик на автобуса, катастрофирал на пътя Калофер – Карлово. До този момент тя не е показала нередности в автомобилния парк.

"Онова, което е останало на територията на фирмата, е в ред", заяви Иван Въчев, директор на ДАИ в Пловдив, съобщава Радио "Фокус".

Той посочи, че катастрофиралият автобус е преминал ежедневния предпътен технически преглед. Дневникът е подписан от механика преди автобусa да тръгне на път, пътният лист също е подписан, посочи Въчев. Автобусът е 15-годишен, регистриран е през 2000 година.

По думите на експертите ако един автобус е технически годен, той може да се движи дори да е 30-годишен.

Докладът от проверката вчера е изпратен на изпълнителния директор на ДАИ. От инспекцията обаче не се наемат да коментират причините за инцидента с автобуса, тъй като това е в компетенцията на разследващите органи.

"Прокуратурата ще установи дали са изпуснали спирачките, дали са били задействани, или не", каза още Иван Въчев. Вече са назначени експертизи, които да докажат какво точно се е случило.

Припомняме, че автобусът се обърна в канавка на 5 юли, неделя, в местността "Стражите". 13 души пострадаха, седем от които все още са в болница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама