Пловдивчани: Градът ни трябва да има нов зоопарк

14:21, 07 юли 15 / Любопитно 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Трябва да има нов и хубав зоопарк в Пловдив, задължително", заявиха пловдивчани в социалната мрежа, след като вчера екоактивисти обявиха, че се вдигат на протест срещу изграждането на новия зоокът в Града на тепетата.

Публикацията на Пловдив Topnovini.bg за предстоящия "бунт" пред зоологическата градина, който е насрочен за утре (8 юли) от 10.00 ч., предизвика бурни емоции и коментари. Над 50 % от хората, които са изразили своето мнение, са категорични, че зоопаркът трябва да е на старото място и така, както е по проект.

"Каквото и да се направи, колкото и да е хубаво, винаги ще има недоволни.  Манталитетът ни е такъв, че хем се тръшкаме, че нищо не се прави, хем като се прави - защо се прави. Угодия няма, за съжаление", пише Роси.

Станислав споделя, че зоологическите градини по света са местата за опазване на животните. "Там са огромна част от застрашените видове и се полагат грижи за тях. А тази в Пловдив ще е точно на такъв принцип - животните да живеят възможно най-широко и удобно и в среда подобна на тяхната. Не като останалите български паркове с клетки 5 на 5 и цимент отдолу", казва още той.

Припомняме, че екозащитници "скочиха" срещу отсичането на дървета в зоокъта. Според тях сечта в района е под предлог, че има стари и опасни дървета. "Сега сечта се разширява, заплашени са стотици дървета на площ от 30 дка, които трябва да освободят място за новата градина", казват организаторите на утрешния протест.

"Целта оправдава средствата", казва г-н Димитров и допълва: "За такава хубава и мощна зооградина, която ще се строи, няма проблем да се резнат няколко дървета. Чудо голямо. Ромите изсякоха и изкрадоха всички гори в страната, ние сме седнали да се правим на еколози за няколко декара треволяци."

Димитров е категоричен, че все пак може да се посадят нови дървета и растителност. "Не губим нищо, а само може да спечелим. Палмите на Гребната база бяха пожълтели през зимата, но пролетта се раззелениха. Грам изобретателност и амбиция няма в тези протестиращи. На всяко нещо мога да му намеря рационализацията. Въпросът е друг - как ще се печели и ще се издържа зооградината после? Но и за това имам гениални решения.

"В нашата държава, когато някой се опита да създаде нещо хубаво за хората, все ще се намери някой хубостник да протестира", коментират пловдивчани.

Протестът срещу строежа на новата зоологическа градина ще се състои на 8 юли от 10.00 ч. на входа на бившата зоологическа градина в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама