Протестиращите полицаи упрекнаха МВР за битите младежи

15:15, 07 юли 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформите, които се правят в сектора за сигурност не повишават по никакъв начин качеството на услугата „гражданска сигурност“, а довеждат до среда, която става все по-несигурна, заявява в свое становище Синдикалната федерация на служителите в министерството на вътрешните работи (СФСМВР).

Това показва, че МВР не работи по начина, по който очакват гражданите, се казва още в становището.

Своята позиция МВР-служителите изразяват по повод видео материал, излъчен в предаването „Господари на ефира“ на 6 юли, където се вижда полицейско насилие при задържането на двама младежи.

Кадрите са обвързани и с исканията и протеста на СФСМВР.

От синдикалната федерация отбелязват, че основният проблем е, че МВР продължава да се реформира на парче, като не се отчитат нуждите на гражданите, не се работи по превенция и не се повишава разкриваемостта. В структурите на министерството се работи по-скоро за противопоставяне на позициите на служителите, а не за сближаване, като не се мисли по какъв начин да се повиши доверието между служителите и гражданите.

От СФСМВР приканват гражданите, браншовите и неправителствените организации и всички институции да поискат промяна в начина, по който функционира МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама